Hjemmelavede hundegodbidder / tørret lever til hunde

Hvis du har tiden til det, så får du de absolut bedste godbidder til din hund, hvis du køber noget lever og selv laver tørret lever.

Det er ikke nogen videnskab at lave tørret lever, men det tager tid og nogle mennesker kan ikke lide lugten af lever og det lugter at lave sine egne godbidder af lever. Men giv det er forsøg med en lille portion i første omgang. Hvis du finder ud af, at det ikke er noget for dig at lave det, så kan man købe lever tørret.

Opskrift.

Skær lever i strimler af ca. 5 cm.
Kog strimlerne i ca. 15-20 min.
Kog hellere lidt for længe end for kort tid.

Skyl strimlerne under vandhanen for at få det værste snask af.
(Du kan med fordel gemme vandet fra kogningen – se forslag til brug længere nede på siden)

Skær strimlerne ud i den størrelse, som du ønsker dem i (de kryber kun meget lidt under tørringen)
Jeg skærer mine stykker i ca. 3-5 mm x 10 mm.

Læg stykkerne i en bradepande på bagepapir og stil dem i ovnen ved 100 grader.
Vend dem løbende under tørringen.
Stykkerne er færdige, når de er blevet mørke.
Tørretiden afhænger af mængden af lever. Hvis der kun er et tyndt lag tager det ca. en time at tørre dem.


Vandet fra kogningen

Jeg tager vandet fra kogningen og så hælder jeg det i tomme 1/2 remoulade-, majonaise- mm bøtter og sætter dem i fryseren.
Min hund kan let få en halv time til at gå på græsplænen med at få det frosne levervand ud af bøtten.