Algefjerner til fliser – nem og skånsom rengøring af terrasse m.m.

Jeg er rigtig glad for min have og jeg er også rigtig glad for at gå og luge lidt i bedene eller slå græsplænen, men jeg er overhovedet ikke vild med at fjerne alger fra mine fliser hvert år. Det har altid været et knokkelarbejde, som man både er blevet pladdervåd af og desuden møg beskidt, når det hele sprøjtede op af ben fra højtryksrenseren. Men så var jeg så heldig, at jeg faldt over det, som jeg vil kalde mit vidundermiddel. Nemlig Algefjerner eller algerens fra FC-Beton.

Man kan købe fliserens i mange forskellige afskygninger andre steder og man kan også købe en hel masse, som er decideret algerens – men fælles for næsten alle produkter er, at man skal påføre og efterfølgende skubbe skidtet af eller gå med en højtryksrenser og spule det af efterfølgende. Man kan naturligvis påmontere sin højtryksrenser et specielt rensehoved til fliser og derved ikke blive helt så meget sølet til, men det er stadig to arbejdsgange og det kræver både tid, knofedt og rigtig mange liter vand. Og det er her, at det effektive algemiddel til fliser kommer ind. Her kan man effektivt og nemt rense sine fliser i en arbejdsgang. Man kommer bare algefjerner på fliserne og så lader man det være. Algerne dør med tiden og når det regner bliver de stille og roligt skyllet væk, uden at man behøver røre en finger (altså i anden omgang). Og en af de helt store fordele ved at bruge algerens fra FC Beton er, at det også i kampen mod alger fungerer som fliseimprægnering. Algefjerneren trænger ned både i fliserne og mellem fliserne og bekæmper her nye alger i op til 9 mdr. Det kan dog være nødvendigt at behandle to gange om året, hvis man har fliser, som ligger meget i skygge. Jeg har selv fliser som ligger bag en garage på den ene side og en høj liguster på den anden. Disse fliser kan ikke holde sig pæne kun med en årlige behandling, men ved to holder de sig flotte og helt fri af grønt skær.

Der findes et alternativt algemiddel som hedder Aktiv Flise og Beton imprægnering og er fra firmaet Stonetreatment. Jeg har ikke prøvet produktet, da det koster kassen. Jeg har 200 kvm fliser og med en behandllingspris på 40 kr/kvm ville jeg skulle af med 8.000 kr. for at behandle alle mine fliser. Produktet skulle efter sigende virke i helt op til 15 år., men jeg må indrømme, at jeg ikke er villig til at smide den slags penge i projektet. Det skal dog siges, at man ved at bruge produktet støtter naturen, da det er meget miljøvenligt og efter sigende skulle kunne gøre det ud for den gavnlige effekt på 6 træer. Og jeg indrømmer gerne, at det er en rigtig fin tankegang, men jeg har bare ikke haft modet til at smide pengene efter at få det prøvet. Hvis du har kendskab til produktet i brug og vil dele din mening, så hører jeg selvfølgelig rigtig gerne fra dig.

I mellemtiden kan du tage et kig på algerens til fliser til en pris på 250 kr. for at kunne behandle 2500 kvm. Det passer meget bedre til mit budget.
Du finder produktet her
Algefjerner til fliser