Forbruser – Køb billige kvalitets forbrusere til storkøkken

Langt de fleste forbrusere har en belægning, som sikrer at de bliver liggende i hånden. Dette gør at man ikke skal holde helt krampagtigt fast i dem for ikke at tabe dem. Hvis man skal stå i længere tid og skylle af, så er dette en rigtig god egenskab. Desuden gør en forbruser det, a tma ikke skal til at stile på amaturet hele tiden – man kan nemlig bare tænde og slukke vandet direkte på forbruseren.

Forbruser vs. alm. armatur

I modsætnig til almindelige vandhaner, så kan storkøkkenarmaturer med en god forbruser lave tryk helt op til 5 bar på vandet. Dette giver en utrolig effektiv afskyldning og gør at der ikke er brug for opvaskebørste. Ofte kalder man også en forbruser for en spraygun og dette skyldes netop dens evne til at lave det ekstremt høje spuletryk samtidig med, at den naturligvis også spuler (sprayer) vand over opvasken.

Hvor bruger man typisk storkøkkenarmaturer?

Storkøkkenarmaturer med forbrugser bruges typisk på større offentlige institurioner eller i private virsomheder såsom hoteller, catering, store kantimer m.m. Disse steder er tiden knap, da store mængder tallerkener og bestik skal skylles af, inden opvaskemaskinen er færdig og en opvaskemaskine i et storkøkken, tager hverken hele eller halve timer om at vaske en potion beskidte tallerkener eller bestik af – det tager ofte ikke mere end 10 minutter incl tørring. Så det er med at rubbe neglene :-).

Se udvalget fra Reservedele Nu

Forskellige indstillinger på brusehovedet

Mange forbruser giver mulighed for instilling til enten spule funktion eller blot til skylle funktion. Denne indstilling er nærmest uundværlig, da der er rigtig stor forskel på, om man skal have klistrede retter såsom kartoffelsuppe eller noget af tallerkenen, eller om man blot skal have noget tidligere is skyllet af.

Varmeresistent spraygun

Hvis man skal bruge sin forbruser i længere tid af gangen, så er det vigtigt, at man sikrer sig, at man får fat i en, som er varmeresistent. Man bruger varmt vand til at skylle eller spule service inden opvask, så hvis man ikke har en forbruser, som er ordentlig resistent overfor varme, så brænder man fingrene. Og modsat gør det sig også gældende, hvis man bruger koldt vand i længere tid, så er det heller ikke særligt behageligt, hvis forbruseren bliver kraftigt afkølet.

Brugt vs. ny forbruser

Det kan ikke anbefales at købe en brugt forbruser, hvis man har mulighed for at købe en ny. Der findes en del forhandlere, som lægger deres produkter ind på fx dba. men desværre er prisen ofte ikke særlig billig. Du vil kunne finde samme eller tilsvarende forbruser billigt online og her har du en helt anden garanti for din handel. Så hvis du vil have en billig forbruser, så kig efter tilbud eller udsalg enten online eller i hos din lokale forhandler af køkkeninventar.