Billig High5 energidrik på tilbud.

High5 energidrik eller H5 energidrik, som det også kaldes er et energiprodukt fra Producenten High5.

energidrik med bær

Billig energidrik fra High5.

Energidrik fås i pulverform og så blander man en drikkeflaske eller to inden man tager af sted til sport. Energidrik virker ikke så billig i indkøb, men netop fordi, at man ikke køber det færdige produkt, så kan en dåse energidrik eller energipulver, som nogle også kalder det, strækkes over mange ganges træning. Der findes mange producenter af energidrik, men et af de mest brugte er nok High5 eller H5 energidrik, da man får en rigtig god energidrik til billig pris. En af de helt store fordele ved at bruge energidrik er, at det på sigt er langt billigere at bruge end det er at benytte fx energi gel, energivingummi eller energibar.

energidrik med appelsin

Hvad er energidrik?

Energidrik indeholder både kulhydrater, protein, salte og mineraler og er derfor rigtig effektivt i forbindelse med forskellige former for sport, som foregår over længere tid som fx cykling, løb, tennis og nogle former for skisport. Hvis man kun belaster sin krop i en kort periode, som ved fx en håndboldkamp, så kan man efterfylde sine depoter af både kulhydrater og protein ved at spise almindelig næringsrig kost. Men hvis man cykler fx 100 km, så vil man tømme sine energidepoter, inden man er færdig med at træne.

energidrik med banan

Energidrik med hurtige kulhydrater.

Når man tømmer sine energidepoter, så begynder kroppen at tære på sine ressourcer og resultatet vil blive en dårlig træning, langsom restitution og ofte også skader. Kroppen vil ophobe en masse mælkesyre i ens muskler, da kroppen ikke kører optimalt, når der ikke er tilstrækkelig energi at tage af. I en energidrik er der ca. 4/5 energi eller kulhydrater, til at fylde ens energidepoter op igen. Størstedelen af de kulhydrater, som man finder i energidrik er hurtige kulhydrater, som giver energi næsten øjeblikkeligt.

energidrik med electrolytter

Forskellen på hurtige og langsomme kulhydrater.

Hurtige kulhydrater bliver som sagt optaget meget hurtigt i kroppen og kroppen kan herefter benytte sig af dem med det samme. Ulempen ved hurtige kulhydrater er, at de også meget hurtigt bliver opbrugt. Langsomme kulhydrater tager derimod lang tid om, at blive optaget i kroppen og denne form for kulhydrater bliver ”lagt på lager” til magre tider. Når man ikke har flere af de hurtige kulhydrater i kroppen, så vil kroppen automatisk begynde at tære på de langsomme kulhydrater. De langsomme kulhydrater bliver oplagret i kroppens fedt og herfra kan kroppen hente energi. Hvis der ikke der er mere oplagret energi i form af enten hurtige kulhydrater eller langsomme kulhydrater, så sker det, som ingen sportsmand eller kvinde ønsker, nemlig at kroppen henter energien fra musklerne.

Proteindrik - energidrik med protein

Proteindrik / energidrik med protein.

Energidrik indeholder også ca. 1/5 del protein. Protein hjælper musklerne med at restituere og samtidig giver protein en god mæthedsfølelse. Protein er også en form for langsom energikilde og lagres til senere brug. Protein er meget vigtig for musklerne og derfor er det også vigtigt, at man løbende får tilført protein til kroppen ved langvarende træning. For at få tilført nok protein til kroppen kræver det, at man spiser meget mad og i forbindelse med langvarig træning, kan dette ikke altid lade sig gøre.

energidrik med electrolytter

Energidrik giver en god væskebalance.

Da energidrik bliver blandet med vand, så er energidrik også en rigtig god kilde til væskeindtag under træningen. Samtidig indeholder energidrik også en masse salte og mineraler, som ikke bare erstatter det, som man sveder ud, men samtidig så gør i særdeleshed salt det, at det holder på væsken i ens krop. Når kroppen ikke kan slippe væske ud, så vil den i stedet forbrænde mere fedt og dette vil altid være en fordel også selvom man ikke er på slankekur. Hvis man hører til dem, som sveder meget, så kan man med fordel benytte sig af en energidrik med elektrolytter. Energidrik med elektrolytter indeholder flere salte og mineraler end de almindelige energidrikke gør.

Proteindrik til restitution

Protein recovery / Restitution.

Energidrik er ikke kun beregnet til indtagelse under træning. Der findes flere former for energidrik og en af dem er en energidrik til restitution og denne form for energidrik kaldes også for protein recovery. Efter både langvarig og meget hård træning, så har kroppen brug for, at den får tilføjet både kulhydrater, protein, salte og mineraler. Dette gøres på naturlig vis ved at spise mad. Men ved meget hård træning, så kan det være svært at spise og optage så store portioner mad, at kroppen får de nødvendige ressourcer tilføjet. Desuden så har mange ikke lyst til at spise lige efter træning og her kan energidrik til restitution være guld værd. Efter træning er man ofte meget tørstig og ofte i lang tid efter træningen. Ved at bruge energidrik til restitution, så kan man få tilføjet alle de nødvendige ting til kroppen på ganske kort tid.