Lystfiskeri – kom godt i gang med lystfiskeri

Lystfiskeri er noget som alle kan give sig i kast med – men det kræver at man køber noget godt fiskegrej. Godt fiskegrej behøver ikke være dyrt fiskegrej, der findes masser af godt og billigt fiskegrej på markedet.

Billigt fiskegrej til lystfiskeri.

Hvis man gerne vil give sig i kast med lystfiskeri, så kan man gøre det på flere måder og man kan sagtens starte ud med noget billigt fiskegrej. Man kan vælge at fiske i en fiskesø, fiske fra kysten (det kaldes kystfiskeri), sejle ud og fiske i havet eller i bælterne og sidst men ikke mindst, så kan man tage på fisketur men kutter. De to sidste former for fiskeri er de dyreste, både fordi det koster at sejle ud, men også fordi der skal bruger noget tungere og dyrere fiskegrej, ved fiskeri på dybt vand. Ved fiskeri i fiskesø og kystfiskeri kan man benytte sig af noget lettere grej og hermed også noget billigere fiskegrej.

Lystfiskeri i fiskesø og ved kyst.

Hvis man vælger at fiske i en fiskesø eller fra en af kysterne i Danmark, så behøver man faktisk ikke engang en fiskestang. Reelt set så kan man nøjes med en lille pind, lidt fiskesnørre og en fiskekrog. På fiskekrogen kan man sætte en orm fra haven eller man kan benytte lidt franskbrød. Alternativt kan man købe en bøtte powerbait, som fx kan fås i Bilka til ca. 30 kr. Så man kan faktisk komme i gang med lystfiskeri for under 100 kr.

Fiskestang til lystfiskeri.

Hvis man gerne vil have sig en fiskestang til lystfiskeri, så kan man enten købe en lille meget fleksibel fiskestang som er god til fiskeri i fiskesø eller man kan købe en lidt kraftigere fiskestang (dette kaldes en havstang), som er god til fiskeri ved kysten. En almindelig fiskestang har det ikke så godt med saltvand og bør derfor ikke bruges til kystfiskeri, hvorimod en havstang sagtens kan bruges til lystfiskeri i en fiskesø. Ulempen ved en havstang er, at den er noget stivere og det er derfor svært at kaste så langt med den med det lette endegrej, som man benytter i en fiskesø. Læs mere om billigt fiske grej.
lystfiskeri