Antiperspirant deo med aluminium eller deodorant med parfume

Når man skal købe sig en ny deo, så kan det være temmelig forvirrende med det kæmpe udvalg, som man bliver præsenteret for. Der findes et hav af forskellig og hvad skal man vælge? Her vil jeg forsøge at gøre dig lidt klogere på, hvad forskellen er på de mange mærker og typer.

Antiperspirante deodoranter

Ordet antiperspirant deo har de fleste hørt om, men mange ved ikke helt, hvad det betyder. Antiperspirant betyder, at deoen indeholder stoffer, som mindsker produktionen af sved. Desuden dæmper stofferne i de antiperspirante deodoranter de partikler, som gør at sveden lugter. Producenterne af antiperspirante deodoranter lover en, at man er beskyttet i fx 12, 24 eller 48 timer. Der findes desuden producenter som laver en deo der holder i 5 dage. Det lover producenten i hvert fald at den gør.

Antiperspirant deo med og uden aluminium.

Der findes flere typer af tilsætningsstoffer, som man kan komme i en deodorant for at bekæmpe svedlugt. Men langt de fleste deodoranter mod sved indeholder aluminium. Dette skyldes at stoffet er forholdsvis billigt og at det virker rigtig godt mod svedlugt. Desuden kan man finde forskellige former for naturlig alternativer til at undgå brugen af aluminium (aluminiumklorid), hvis man gerne vil det.

Deo krystal

Her er et af de mest kendte produkter på markedet en deo krystal. En crystal stick er en deo, som virker ved at man gør krystallen våd og herefter bruger den under armene. Fordelen ved denne form for deodorant eller antiperspirant er, at man er helt sikker på, at den ikke smitter af på tøjet, den er miljørigtig og skånsom både for natur og hud og hvis man har allergi, så kan den være en rigtig god løsning. Modellen med krystaller findes også i en sprayflaske, hvor der er små stykker krystal i og så fylder man blot flasken med vand og sprayer dette på.
Personligt lider jeg af allergi og da jeg fandt ud af, at der var så meget aluminium i de almindelige antiperspirante deo, forsøgte jeg mig med en deo krystal. Jeg ville jog gerne som nikkelallergiker skåne min hud og derfor gik jeg på jagt efter en deodorant uden aluminium. Jeg fik dengang (sommer 2014) at vide, at der ikke fandtes noget ud over krystallen).
Jeg måtte dog sande, at for mig virkede det ikke. Men de har været i handlen i rigtig mange år, så jeg formoder, at de virker for andre.

Allergivenlig deodorant

Foruden den førnævnte krystal deodorant, så har jeg også ladet mig fortælle, at apoteket har nogle deodoranter, som er meget allergivenlige og som også skulle være fri for aluminium. Hvis du lider af allergi, kan du få mange flere råd omkring køb af deodoranter og meget andet hos Astma og allergiforbundet, hvor du for kun ca 200 kr. kan få adgang til alt deres online materiale.

Billig antiperspirante deodoranter

Hvis du ikke har problemer med at der kommer aluminium under dine arme, så er det langt de billigste at købe deo med aluminium. Men ikke blot er en Alu deo billig, det er også det mest effektive. Og hvis du oven i købet kan finde dem på tilbud, så kan du let handle deodoranter ind til i hvert fald et halvt år for under en hund. Hvis du finder et godt tilbud, så kan det anbefales at købe en duftneutral antiperspirant, da man godt kan blive lidt træt af, at have den samme duft på i lang tid. Jeg foretrækker selv, at tage en neutral deo under armene og så bruge en eau de toilette eller parfume til at skabe lidt duft med.