Forbruser køkkenarmatur til storkøkkener og industrikøkkener

Man bruger sit armatur rigtig mange gange i løbet af en dag og derfor er det et rigtigt dumt sted at spare, når man skal vælge om man vil have det ene eller det andet armatur. Når det er sagt, så bør det også siges, at der findes rigtig mange lækre armaturer, hvor der ikke står KWC, Hans Grohe eller Damixa på, da man selvfølge også betale en god slat penge for navnet.
I dag er det blevet rimeligt moderne at installere storkøkkenarmaturer også kaldet for en forbruser i de ganske almindelige danske køkkener rundt omkring. Mange har det det smarte i at man har en udtræksslange i sit armatur og at man hurtigt og med en hånd kan spule sit service næsten rent og dermed spare på både vand, opvaskemiddel og strøm, når man starter sin opvaskemaskine.
Se udvalget i forbrusere fra Reservedele Nu Her

Armatur / forbruser


Mange tænker mest i, at det er dejligt at man kan trække en slange ud af sit køkkenarmatur og bruge denne til at gøre håndvasken ren, men hvis man vælger et industriarmatur eller en såkaldt forbruserløsning, så har man naturligvis også denne mulighed, men man får også mange andre fordele.
I storkøkkener benyttes forbruseren til at spule servicet rent, så man ikke har en masse madrester med ind i opvaskemaskinen. Men som privatperson kan du faktisk også have rigtig stor fordel af at benytte en forbruser. De er de færreste som gider stå og skylle deres service af, inden det kommer i opvaskemaskinen og dette er umiddelbart heller ikke noget problem. Tingene i opvaskemaskinen bliver pænt rene og opvaskemaskinen kan som regel også håndtere en masse madrester på kort sigt. Men på lang sigt, så kan både dit filter og din afløbspumpe faktisk tage skade af alt for mange madrester.
Man kalder det samlede industriarmatur for en forbruser, men faktisk består det af mange dele og den som bestemmer, hvor godt det spuler er den airbrush, som sidder for enden af forbruseren. En airbrush kaldes på dansk for en håndbruser, men da dette begreb også bliver brugt til at beskrive en del af et baderumsarmatur, så er airbrush nok mere sigende.

Billig forbruser

Som nævnt før, så skal man passe på med, at man ikke får købt for billig en forbruser. Der er selvfølgelig et kvalitetsspørgsmål som skal leve op til en vis standard, hvis man ikke skal have en forbruser, hvor håndtaget sætter sig fast, som ikke slutter ordentlig tæt eller andre narrestreger. Men desuden er det også et spørgsmål om, at de helt billige armaturer let kan indeholde meget skadelige stoffer. Som det gælder for almindelige armaturer, så gælder det også for forbrusere, at man får hvad man betaler for.

Skadelige stoffer i armaturer


Tilbage i tiden har der været vist tv-udsendelser omkring, hvordan man i de meget fattige lande smelter metal af enhver form om til materiale til at lave fx armaturer af. I disse lande er gennemsnits levealderen meget lav og man tænker ikke så meget i, om man kommer i kontakt med skadelige stoffer, da folk dør af helt andre ting. I disse lande er hver dag en stor kamp for overlevelse og hver en øre er af afgørende betydning for om man lever eller dør. For dem betyder det derfor ikke noget, om det er en gammel motor med olie og det hele i, som man bruger til at lave nyt metal til vandhanen af.

Når nøden er størst

Skandalen i denne sag ligger ikke i, at de benytter disse ting, skandalen ligger i at vi i vesten ikke vil betale ret meget for et nyt armatur og derfor bliver de nød til at benytte så billige materialer som muligt, for at kunne opretholde en forretning. Desværre er det ikke kun moralsk, at vi gerne vil være fri for at drikke vand af en vandhane, som er lavet af gamle ledninger og motorer, men disse materialer afgiver store mængder af bly og andre skadelige stoffer, som vi kan blive syge af.

Bly er meget farligt

Specielt bly er meget farligt og er for rigtig mange år siden blevet et forbudt metal at benytte. Selv i jagtpatroner og til fiskelodder er bly totalt forbudt at bruge, da stoffet påvirker både vores natur meget voldsomt og samtidig er det et stof, som påvirker næsten alle vores organer. Forgiftning med bly kan føre til alt lige fra mavepine og til livstruende skader på nervesystemerne i kroppen.

Prisen på en forbruser

Prisen for et køkkenarmatur med udtræk eller forbruser starter omkring 1500 kr. og ender ved topmodellerne helt oppe omkring 10.000 kr. Der er dog rigtig mange andre ting end materialer, som bestemmer prisen såsom design og varemærke, så du behøver ikke gå efter det billigste armatur.