VW Up anhængertræk – Cykelholder til VW Up

Den suverænt mest solgte bil i Danmark i 2014 har været den ligge Up fra Volkswagen.
Det er en rigtig fin lille fiks sag, som ser smart ud og som kører langt på literen. Det en er på mange måder skøn bil, men når man en dag skal have en cykel sat bagpå bilen, så kommer der et stort problem.

VW Up uden anhængertræk

Langt de fleste bliver gjort opmærksom på, at de er ved at købe en bil, hvor man ikke anbefaler at man sætter en anhænger bagefter og det kan de fleste (specielt ikkejyder) leve med. Men hvis man besluttet, at man vil have træk på, så vil man i de fleste tilfælde skulle skrive under på, at man er blevet oplyst om, at det frarådes at sætte træk på og man skal skrive under på en ansvarsfraskrivelse, som gør at garantien ikke dækker optimalt mere. Det manglende anhængertræk gør, at man ikke kan sætte et cykelstativ bagpå bilen.

Cykelholder til bagklap på VW Up

I situationen tænker de fleste, at det ikke er noget problem, da man kan få flere forskellige former for cykelholdere til montering på bilens bagklap. Og det er også ganske korrekt. Men disse cykelholdere kan kun benyttes til biler, som IKKE har en en bagklap der er lavet af glas. Den manglende kraftige bagklap, som de større biler har, kan holde til at en cykelholder vrider lidt i bagklappen, men det kan en bagklap af glas ikke.

Løsningen på problemet

Der er kun en og en forholdsvis dyr løsning på problemet.
Der findes anhængertræk, som ikke er godkendte til at benytte med trailer, men som kun bør benyttes til fx en cykelholder. Hvis man får sådan et anhængertræk monteret, så behøver man ikke lave en ansvarsfraskrivelse.
Der er desuden kommet et træk fra den tyske producent Misterdomcom, som kan godkendes på microbilerne uden ansvarsfraskrivelse.